biobor, wellness bor, bio, wellness, bor, öko, életmód, egészség, egészséges, fitness, sport, reformélelmiszer, reformétel, étel, ital, természetes, egészségtudatos, ínyenc, szõlõ, vegyszer, vegyszermentes, borfogyasztás
|
|
|
|
|
Felhasználó neve: Ön még nincs bejelentkezve!

Receptek

Kakukkfüves kacsamell szőlőmártásban


Hozzávalók:

2 egész, bőrős kacsamell (kb. 80 dkg)

bors
gyömbérpor
15 dkg kimagozott szőlő
3 dl szőlőlé
barnacukor
5 dkg vaj
friss kakukkfű
2 gerezd fokhagyma

A kacsamell bőrös felét beirdaljuk, a húst sóval, borssal és gyömbérrel ízesítjük. Egy hideg serpenyőbe tegyük bele a bőrös felükkel lefelé a melleket, és mérsékelt tűznél süssük elő a szeleteket. Ha a bőrös felük megpirult, fordítsuk meg a húsokat, s mellétéve 2 gerezd fokhagymát, meg a friss kakukkfüvet - 150°C-ra előmelegített sütőben - kb. 15-20 perc alatt süssük készre.

Közben a vajon olvasszunk fel egy kevés barnacukrot, dobjuk rá a szőlőszemeket, ízesítsük sóval, borssal, gyömbérrel. Öntsük fel a 3 dl szőlőlével, s kicsit forraljuk be a levét. (Kevés hideg vízben feloldott keményítővel is sűríthetjük.)

A kacsamellet alufóliába tekerve pihentessük 10 percig, majd rézsútosan vágjuk szeletekre, s tálaláskor vonjuk be a mártással.


Cabernet Sauvignon
'Ventura', 2005

 

Wellnessbor: Egészség, stílus, borkultúra 2007 © Minden jog fenntartva | Designed by PallagiDesign